Kausi päättyi voittoon

 Sotkamo – Vimpeli 18.9.2021

Kausi päättyi vierasvoittoon Sotkamosta. Toinenkaan pronssiottelu ei noussut suureksi klassikoksi, mutta aivan ansaitusti Veto pronssit voitti.

Vedon kärki toimi kauden päätöspelissä melko hyvin. Kentällemenot eivät Vedolla olleet aivan parhaalla tasolla, mutta vaihtolyöntipeli oli hyvää ja parempaa kuin Jymyllä. Mikko Kanala pelasi erittäin hyvän pelin, johon mahtui ainoastaan yksi epäonnistunut kärkilyöntiyritys (6/7). Elmeri Anttila löi ottelun alussa näpyjä laittomaksi, mutta sen jälkeen peli sujuikin melko lailla täydellisesti tehoin 6/8.

Toisella jaksolla näytti alkuun vaikealta, mutta sitten Perttu Ruuska löi ehkä jopa kauden parhaalla lyönnillään kolme juoksua. Kova, kumuramallinen, kovasti 3-puolelle leikannut jatkelyönti oli täysin ottamaton. Tämän jälkeen Vedolta onnistuivat kotiutuksissa myös harvemmin siinä roolissa olevat pelaajat kuten Jere Saukko ja Mikko Vihriälä, joista jälkimmäinen pelasi pronssiotteluissa loistavasti, ja lyöty juoksu kruunasi tämän.

Jymy oli siirtänyt Vimpelissä epäonnistuneen Kalle Kuosmasen kakkoskärkeen, jossa tämä onnistuikin täydellisesti mennen kentälle 5/5. Lisäksi Kuosmanen pelasi hyvin ulkona, joten hän voi olla omaan peliinsä oikein tyytyväinen. Ykköskärkeen nostettu Niilo Piiponniemi oli myös hyvä, mutta nyt jokerina pelannut Joni Rytkönen ja Niko Korhonen eivät olleet vaihtopelissä parhaalla tasollaan, ja palottomat tilanteet olivat kotijoukkueella harvassa. Kotiutukset Jymyltä sitten onnistuivatkin erittäin hyvin harvoista tilanteista, ja Roope Korhonen onnistui näissä 4/6. Etenkin Korhosen kauden (ja ehkä jopa koko uran, tosin ei kai nyt sentään?) viimeinen lyöntivuoro oli muistutus miehen taidoista, kun hän löi kahdella perättäisellä melko täydellisellä lyönnillä kaksi juoksua. Harvinaista kyllä huipputehokas kotiuttaminen ei kuitenkaan riittänyt Jymylle, sillä Veto teki ottelussa tuplasti enemmän tilanteita.

Erityismaininnan ansaitsee Vedon kaaripeli. Jymyn Aapo Komulainen viljeli taktisia vääriä runsaasti, mutta Veto onnistui ottamaan nämä pois erittäin tarkasti, eikä näistä tullut koko ottelun aikana ainuttakaan kärpästä. Myös ne kaikkein vaikeimmat, viimeiselle lyönnille annetut väärät otettiin pois onnistuneesti, mikä luonnollisesti auttoi sisäpeliä, kun etenijät saivat parempia lähtöjä.

Nyt on Vedon tämän kauden pelit pelattu. Laadin vielä ainakin yhteenvedon pudotuspelien ja koko kauden ulkopelitilastoista ja vähän myöhemmin myös hieman laaja-alaisemman kausiyhteenvedon. Lisäksi taidan kirjoittaa pari vähemmän ajankohtaista juttua, jotka ovat olleet takaraivossa jo jonkin aikaa.

Päätöspelin ulkopelitilastot:

SoJy:

Aapo Komulainen 7+10 / 1

Kalle Kuosmanen 5+0

Toni Laakso 3+5

Aatu Saastamoinen 3+2

Konsta Kurikka 2+0 / 2

Niko Korhonen 0+1

Antti Kiiskinen 0+2 / 3

 

ViVe:

Perttu Ruuska 5+5 / 2

Mikko Kanala 4+3

Olli Heikkala 4+4 / 1

Severi Lassila 3+0 / 1

Matias Rinta-aho 3+0 / 2

Teemu Isoketo 2+4

Juho Heikkala 1+6 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa