Hamina laittoi Vedon tiukoille

 Vimpeli – Hamina 20.6.2021

Siinä missä edellinen peli Koskenkorvalla ei herättänyt hirveästi ajatuksia vaan oli lähinnä rutiininomainen peli niin tuloksen kuin peliesitystenkin puolesta, jäi tästä Hamina-pelistä ainakin minulle enemmän ajatuksia pyöriteltäviksi.

Aloitetaan ottelutapahtumista. Peli oli huomattavasti vähäjuoksuisempaa kuin mitä olisi odottanut, mistä suurin kunnia menee molempien joukkueiden ulkopelille. Hamina oli selvästi scoutannut hyvin Vimpelin sisäpelin, ja heidän ulkopelaajansa lukivat välillä Vedon lyöntiratkaisuja täysin oikein.

Kun Saarikentällä pelataan hellekelissä, on yleensä odotettavissa kosolti läpilyöntejä. Nyt taidettiin pelata peräti seitsemän vuoroparia ilman läpäreitä, kunnes lopussa niitä nähtiin muutama. Yritystä etenkin kotijoukkueen toimesta oli jo aiemmin, mutta esimerkiksi Erik Lahti aavisti oikein pari kolmosluukkulyöntiä ja oli paikalla pysäyttämässä palloa. Haminan etukenttä ja polttolinja saavatkin puhtaat paperit. Myös esimerkiksi Ville Kotro ja Roope Koskelainen olivat vireessä; se taisi olla Kotro, joka haki yhden lyönnin kiinni kolmospesän takaa, vaikka oli syötön lähtiessä aivan keskellä kenttää.

Olin jo valmis kehumaan myös Haminan takakenttää, mutta aivan ottelun lopussa se alkoikin sitten vuotaa. Kaikki virheet kasautuivat kolmoskoppari Ahoselle, eli kyllä kakkospuolen Rouhiainen saa synninpäästön. Ennen virhesumaansa Ahonen haki muutaman mainion syöksykopin, jotka turhauttivat kotiyleisöä, kun etenijät irtosivat kolmoselta kolmasti näillä vapailla lyönneillä.

Aleksi Lassila tuli mukaan Vedon ulkopeliin ensi kertaa tänä kesänä. Ensimmäisellä jaksolla Hamina testasi Lassilaa pari kertaa pienillä vaihtolyönneillä. Aleksi teki näistä tyylikkäästi palot, minkä jälkeen vierasjoukkuekin taisi todeta hänen olevan laadukas etumies. Lassila saa tämän päivän esityksestään ison plussan, sillä näytti vaarallisuuttaan myös mailan varressa. Hän löi hyviä lyöntejä kentän molemmille laidoille, ja nuoren miehen lyöntivalikoima on kunnossa. Pariin otteeseen lyöntijärjestys pyöri niin, että kakkoskärkikin pääsi tekemään tilannetta, ja Lassila oli tällöin tärkeässä roolissa.

Sisäpelissä nostan Vedolta esiin jo mainitun Aleksi Lassilan ohella Elmeri Anttilan ja Perttu Ruuskan. Kärki- ja takapaloja tuli Vedolle lähes vuoroon kuin vuoroon, mutta useimmiten saatiin kuitenkin väkisin aikaan 3-tilanne. Perttu haki tuttuun tapaan läpilyöntiä pariin otteeseen, mutta tänään vastustajan ulkokenttä oli tilanteen tasalla, eikä läpäriyrityksillä syntynyt tulosta. Perttu vaihtoi sitten etenijöitä muilla lyönneillä ja onnistui kotiutuksessa pariin kertaan, lyöden avausjakson tärkeän voittojuoksun.

Janne Mäkelän kolmoskulman läpilyönti oli erityisen hienon näköinen suoritus, sillä Mäksä joutui lyömään lukkari Pitkäsen todella nopeasta ja matalasta syötöstä. Ehkä kopparikaan ei ollut täysin valmiina, mutta yhtä kaikki lyöntisuoritus oli loistava. Ja Matiashan yllätti taas kerran vastustajan kopparin ja on varmasti yksi sarjan vaarallisimpia takakentälle lyöviä pelaajia.

Vedon ulkopeli näytti muutenkin hieman erilaiselta, sillä Severi Lassila pelasi nyt 0-tilanteessa kakkosvahdin paikkaa. Tämä uusittu kuvio toimi hyvin, ja jo 0-tilanne aiheutti Haminalle usein vaikeuksia. 1-tilanne oli sitten sitäkin vaikeampi: HP onnistui 1–2välin vaihdoissa ainoastaan 4/22. Näin huonosta saldosta täytyy moittia vaihtajia, mutta myös Vedon ulkopeliä on kehuttava. 

Ulkopelitilastot:

ViVe:

Mikko Kanala 5+0

Severi Lassila 5+0

Aleksi Lassila 4+5

Teemu Isoketo 4+0 / 2

Perttu Ruuska 3+5

Matias Rinta-aho 2+1

Juho Heikkala 1+13 / 1

 

HP:

Elias Pitkänen 6+9

Ville Kotro 4+0

Erik Lahti 2+2

Roope Koskelainen 2+1

Matias Litmanen 2+6 / 1

Joona Mäkelä 2+0

Otso Mäkelä 1+1

Jani Ahonen 1+0 / 4

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa