Kaksi peliä kaakossa

 Imatra – Vimpeli 21.7.2021 ja Hamina – Vimpeli 22.7.2021

Kaksi peliä kaakossa, kaksi voittoa. Ihan riittävä lopputulema, sanoisin. Peli ei ollut mitenkään erityisen hyvää paitsi paikoitellen, mutta riitti viiteen pisteeseen.

Tärkein huomio näistä kahdesta pelistä oli itselleni se, että Perttu Ruuskan lukkaripeli parantui nyt selvästi notkahdettuaan aiemmissa peleissä. Imatra-peli oli ensimmäisellä jaksolla Pertulta oikein hyvää, toisella jaksolla taso putosi hieman. Haminassa sen sijaan Perttu pelasi mainiosti läpi pelin, ehkä Haminan kaari ei myöskään ollut ihan terävimmillään. Kärpäsiä tuli muutama, ja pienistäkin Perttu teki paloja.

Kolmospolttajana pelasi Imatralla Aleksi Lassila ja Haminassa Lauri Vihriälä. Näiden kahden pelaajan suoritukset tuolla pelipaikalla menivät omissa silmissäni ihan tasan. Ihan virheettömästi ei kumpikaan suoriutunut, mutta sellaista perushyvää ulkopeliä molemmat pelasivat. Sisällä Lassila ei saanut oikein tilanteita, Vihriälä sen sijaan onnistui hyvin ja löi jopa kunnarin.

Nyt Veli-Pekka Yli-Hirvelä on pelannut Vedon kärkenä jo muutamassa pelissä, joten otantaa on edes jonkin verran. Kentälle Velpe menee kerrassaan mainiosti, sen puolesta ei ole mitään ongelmaa. Sen sijaan näyttää ilmeiseltä, että etenemisnopeus ei ihan riitä. Molemmissa peleissä Velpe on palanut välipesille sellaisilla Olli Heikkalan ja Elmeri Anttilan lyönneillä, jotka ”perinteisesti” eli Isoketoa ja Kanalaa vaihdettaessa tuottavat kärkilyönnin. Isoketo palannee kärkeen kohta, jolloin näiltä osiin palataan normiin. Vähän kaksipiippuinen juttu tuo Yli-Hirvelän kärkietenijäpeli on ollut, ei sitä hirveästi kritisoidakaan voi, mutta ihan riittävän liukkaasti jalka ei yksinkertaisesti tunnu liikkuvan.

Imatralla Veto lerpahti täysin toisella jaksolla. Pertun harhaheitto ohi kolmosen oli yksittäinen virhe, joka näkyi taululla erittäin ankarasti. IPV pelasi myös riittävän hyvin niin sisällä kuin ulkonakin voittaakseen tuon jakson, mutta supervuorossa ja kotarissa Veto oli taas parempi ja voitti lopulta ansaitusti. IPV:n lukkari Surakka oli etenkin loppua kohden aika kovassa vireessä, ja myös ykkösvahti Pesonen poimi vetolaisia lyöntejä kiinni tehokkaasti.

Haminassa peli näytti kahdessa ensimmäisessä vuorossa alkuun todella nihkeältä, eikä Vedon vaihtopeli ottanut sujuakseen. Aseeksi löytyivät sitten läpilyönnit, joiden ansiosta peli oli todella kummallista katsottavaa etenkin avausjaksolla. Pari läpilyöntiä meni suoraan koppareiden sekoilun piikkiin, mutta joukossa oli myös mainioita lyöntejä. Juho Heikkala löi peräti kaksi kunnaria. Osa läpäreistä oli sellaisia, että ne olivat sinänsä otettavissa, mutta linjapelaaja aavisti ennen lyöntiä juuri väärään suuntaan, jolloin luukku jäi auki. Tämä koskee molempia joukkueita, esimerkiksi muuten erinomaiset kaksi peliä pelannut Severi Lassila teki yhden kolme juoksua maksaneen aavistuksen keskelle. Kotijoukkueelta Ville Kotro pelasi mainion ulkopelin, lukkari Lahti puolestaan taisi tarjoilla liian helppoa perussyöttöä, sen verran hyvin Vedon miehet palloa löivät läpi ottelun.

Päällimmäisenä tuntemuksena näistä peleistä jäi sellainen ”hyvä, että voitettiin, mutta…” -tunne. Parempia joukkueita vastaan noin heikolta näyttänyt peli tuskin olisi noin helposti kääntynyt voitoksi. Tulokseen pitää siis olla tyytyväinen, mutta vähän sekavaa tuo peli oli monin tavoin. Nyt Ruuska oli joukkueen paras pelaaja, jos katsotaan molempia pelejä kokonaisuutena. Esimerkiksi Olli Heikkala pelasi ulkona kaksi hyvää peliä, mutta sisäpelissä ilme muuttui yhden yön aikana täysin, kun ensin Imatralla saldo oli 8/8 ja sitten Haminassa 2/7. Joukkueessa on onneksi riittävästi leveyttä, niin että joku yleensä paikkaa toisen epäonnistumisia.

Seuraavaksi sitten pyhänä Kouvola, se on taas astetta isompi peli. Odottaisin Isokedon paluuta kärkeen, mutta tällä hetkellä Vedon kokoonpanon arvaaminen on normaalia vaikeampaa. KPL painelee kovassa voittoputkessa, joka toivottavasti pian katkeaa. Voitolla Veto on täysivoimaisesti mukana taistelemassa runkosarjan voitosta, tappiolla tuo tavoite karkaa jo hieman kauemmas.

Imatran pelin ulkopelitilastot:

IPV:

Rasmus Surakka 8+17

Miitri Pesonen 7+1 / 1

Juho Keinänen 4+1

Eino Puustinen 4+0

Sasu Iivarinen 4+3 / 2

Mikko Kosonen 2+0 / 2

Leevi Lehto 2+0 / 2

 

ViVe:

Severi Lassila 7+1

Perttu Ruuska 5+9 / 1

Matias Rinta-aho 4+3

Juho Heikkala 4+5 / 1

Teemu Isoketo 4+0 / 1

Aleksi Lassila 3+4 / 2

Olli Heikkala 0+5

 

Haminan pelin ulkopelitilastot:

HP:

Ville Kotro 7+0

Otso Mäkelä 4+9

Joona Mäkelä 4+0

Elias Lahti 3+6

Henri Heikkilä 1+3

Nino Muuruvirta 1+1 / 1

Juha Toikka 1+0 / 1

Roope Koskelainen 0+2 / 2

Teemu Rouhiainen 0+0 / 2

 

ViVe:

Perttu Ruuska 8+9

Severi Lassila 5+1 / 1

Olli Heikkala 4+2

Teemu Isoketo 3+1

Matias Rinta-aho 1+2

Lauri Vihriälä 1+6 / 1

Juho Heikkala 0+1 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa