Kempeleelle voitto sekavasta pelistä

 Vimpeli – Kempele 30.7.2021

Taas kävi niin, että Vedon pelin taso heilahti melkoisesti yhdestä pelistä toiseen. Kiteetä vastaan etenkin ulkopeli oli ehkä kauden parhaalla tasolla, nyt Kempelettä vastaan sekoiltiin urakalla niin ulkona kuin sisälläkin. Sanotaan tässä kuitenkin heti alkuun, että KeKi ansaitsi mielestäni voittonsa, he olivat kokonaisuutena hieman parempia.

Ensimmäisen jakson loppulukemat 8–2 eivät ole kovinkaan hyvä indikaattori jakson tapahtumista tai voimasuhteista. Veto sai lopussa helpot neljä juoksua Isokedon läpilyönnillä, ja tärkeä avausjuoksukin tuli harvinaisesta tilanteesta, kun Lauri Vihriälä ehti Janne Mäkelän viimeisellä lyönnillä kotiin suoraan kakkoselta. Avausjaksolla Vedon ulkopeli piti kuitenkin vielä Kempeleen aisoissa, joten kyllä jaksovoitto meni oikeaan osoitteeseen.

Toinen jakso olikin sitten todennäköisesti Kempeleeltä parempaa peliä, mutta ainakin se oli Vedolta huonompaa peliä. KeKi teki juoksuja läpilyönneillä, joista ainakin Marko Pelkosen 3-rajalyönti oli mainio, mutta monesti Vedon ulkokenttä auttoi enemmän tai vähemmän. Yleensä huipputasolla pelaavalle koppariparille Anttila - Yli-Hirvelä tuli eilen kauden huonoin peli, jossa molemmille tuli virheitä. Pitää myös kerrankin antaa risuja Severi Lassilalle, joka pelasi Kiteellä ehkä jopa kauden parhaan pelinsä ja nyt heti perään ehkä huonoimman (tehtyjä paloja ja ulkopelivirheitä yhtä monta: 2).

Sisällä Vedon kärki toimi edelleen hyvin, mikä on ehkä kuitenkin se tärkein asia. Kotiutuksista Mäksä saa puhtaat paperit, muuten ne olivat eilen lähinnä läpilyöntien varassa. Samaa oli Kempeleenkin pelissä, aika vaikeaa oli suuren osan ajasta, kunnes sitten välillä tuli parikin juoksua kerralla. Kempeleeltä Markus Keski-Petäjä pelasi todella hyvän pelin ja oli mielestäni joukkueensa paras sekä sisällä että ulkona (sisällä kl 7/9, ulkona 4+9 tehtyä paloa, useita huippusuorituksia niin mailassa kuin räpylässäkin).

Vaikka Vedon ulkopeli olikin kokonaisuutena totuttua heikompaa, täytyy Juho Heikkalaa ja Lauri Vihriälää kehua. Molemmat pelasivat (tai oikeastaan ovat jo jonkin aikaa pelanneet) hyvää ja varmaa ulkopeliä. Lauri on nyt näillä näkymin ottanut Kanalan paikan kakkosvahtina. Luulen, että sisäpelin puolesta tässä saatetaan vielä aavistuksen verran hävitä verrattuna Aleksi Lassilaan, mutta toisaalta ulkopeliä ajatellen kokonaisuus on todennäköisesti parempi Vihriälän kanssa. Sisäpelistä todettakoon vielä se, että kakkoskärjen miesten kohdalla tuo mahdollinen pieni menetetty etu jää todellakin pieneksi, eli tämänhetkisillä näytöillä todennäköisesti parempi näin.

Ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 5+12

Lauri Vihriälä 5+5

Juho Heikkala 4+3

Matias Rinta-aho 3+0

Olli Heikkala 3+2 / 1

Severi Lassila 2+0 / 2

Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0+0 / 1

Elmeri Anttila 0+0 / 2

 

KeKi:

Jani Lassila 6+7

Topi Korhonen 5+0 / 1

Markus Keski-Petäjä 4+9

Antti Korhonen 4+1 / 1

Onni Määttä 3+4

Sami-Jukka Korvola 2+1 / 1

Tommi Koivisto 2+0 / 1

Aappo Savikoski 0+4 / 1

Jussi Korhonen 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa