Kesy Kitee kaatui helposti

 Kitee – Vimpeli 27.7.2021

Tänään lopputuloksena oli helppo voitto aneemisesta Kiteestä. Veto ei joutunut erityisen koville, mutta erityisesti ulkopeli toimi mainiosti.

Kiteen parhaat hetket nähtiin oikeastaan heti ensimmäisen jakson ensimmäisen aloittavalla, kun joukkue pääsi yrittämään kotiutusta kolmasti. Ulkopeliä dominoinut Severi Lassila teki näistä hyvillä suorituksilla pari paloa. Tämän jälkeen kotijoukkue saikin koko ottelussa enää yhden ainoan kolmostilanteen.

Veto ratkaisi ensimmäisen jakson erittäin nopeasti, kun Veli-Pekka Yli-Hirvelän lyönti meni puolentoista räpylän alta ja sitten vielä takaa keskeltä läpi kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Elmeri Purmosta koulutettiin vielä kaimansa Anttilan toimesta kakkosrajasta, ja peli oli 0–3.

Janne Mäkelä oli tänään tärkeässä roolissa ja löi kolme juoksua. Muuten Vedon sisäpeli oli tuollaista pikkunättiä, kärki toimi hyvin ja juoksuja tehtiin riittävästi. Juho Heikkala oli edelleen hyvä sisällä, vaikkei se suoraan tilastoista (2/6) näykään.

Tänään hyvä ulkopeli (ja samalla Kiteen huono sisäpeli) oli kuitenkin Vedon voiton tae. Veto teki koko ottelussa yhden ainoan ulkopelivirheen, heti pelin ensimmäisellä lyöntivuorolla. Tämän jälkeen ei virheitä sitten tullutkaan. Kitee hakkasi päätään seinään yrittämällä lähinnä kovia vaihtolyöntejä. Severi Lassilalla olikin kiireinen päivä ulkokentällä, tehtyjä paloja kertyi peräti yhdeksän.

Kitee oli sisällä aneeminen ja ulkona virhealtis. Jesse Eskelinen syötteli tänään kammon rajamailla, toivottavasti tuo ei tuosta enää pahenisi. Kiteen etukenttä oli tänään kotijoukkueen ulkopelin paras osa-alue, muualta Veto sai juoksuja ja tilanteita usein turhan helposti.

Ei olisi ennen kauden alkua arvannut, että Kitee olisi tässä vaiheessa sijalla 12. Ikävä kyllä on todettava, että juuri tuon tasoiselta joukkue tänään näyttikin, sen verran epävarmaa ja sekavaa oli peli. Vedolle kolme pistettä oli tästä pelistä pääasia.

Ulkopelitilastot:

KiPa:

Jesse Eskelinen 6+8

Hannes Pekkinen 4+0 / 1

Sami Partanen 3+5

Joni Lehikoinen 2+0

Lassi Vasarainen 2+0 / 1

Elmeri Purmonen 2+1 / 2

Jarkko Matikka 1+1 / 1

Samu-Kalle Varonen 1+0 / 1

Kasperi Kaksonen 0+5

 

ViVe:

Severi Lassila 9+0

Olli Heikkala 5+4

Perttu Ruuska 4+6

Juho Heikkala 2+4

Matias Rinta-aho 2+0

Teemu Isoketo 1+0

Lauri Vihriälä 1+10 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa