Veto oli kova Koplalle

 Vimpeli – Kouvola 25.7.2021

Tämä oli Vedolle todella makea voitto. Kouvolan voittoputki oli venynyt jo hämmentävän pitkäksi, mutta tänään KPL oli Saarikentällä ihan kuolevainen joukkue. Veto oli monella osa-alueella parempi ja otti ansaitun voiton.

Uumoilin itse, että Teemu Isoketo palaisi tässä ottelussa Vedon kärkeen, sillä vaikka Veli-Pekka Yli-Hirvelä olikin suoriutunut kentällemenotehtävistään mainiosti, ei miehen jalkanopeus ole enää ihan riittävää huippujoukkueen ykköseksi. No, Isoketo oli edelleen kakkoskärjessä, mutta Yli-Hirvelä ja Olli Heikkala vaihtoivat nyt paikkoja kärjessä, ja tämä oli ykköskärjen pelin osalta juuri tarvittava muutos.

Heikkalahan pelasi viime vuonna loistokauden Vedon kärkimiehenä, ja nyt saatiin näille otteille jatkoa. Heikkala ei minusta ole profiililtaan mitenkään tyypillinen kärkimies, ja mahdollisesti osa hänen sisäpeliosaamisestaan menee hukkaan kärkenä. Mutta mikäli oletetaan, että joukkueen vaihtopelaaminen on kunnossa eikä siellä ole Ollin vaihtolyönneille suoranaista tarvetta, on Heikkala hyvänä kentällemenijänä ja etenijänä toki loistava kärki.

Ottaen huomioon, että vastassa oli huippujoukkue, oli Vedon kärjen peli mainiota. Palottomia perusajolähtöjä nähtiin useita. Heikkala meni kentälle 6/7, Yli-Hirvelä vaihtoi tätä eteenpäin samaten 6/7 ja kolminaisuuden täydensi kolmosena pelannut Anttila, kolmosvaihdot 6/7. Lyöntivalikoima oli mukavan monipuolinen, annetaan tässä nyt oikein erityiskehut Elmerin näpyille. Kotiuttajat eivät tänään onnistuneet erityisen hyvin, mutta se ei oikeastaan tässä edes harmita, sillä KPL pelasi laadukasta ulkopeliä.

Kärjen toimivuuden lisäksi Vedon voiton takeena oli pitävä ulkopeli. KPL pelasi tosiaan hyvin ulkona, mutta Veto vielä astetta paremmin. Linjassa Severi Lassila ja Teemu Isoketo hakivat lyöntejä kiinni hyvällä varmuudella ja tekivät 5 paloa mieheen. Virheitä tuli muutama, mutta ne olivat melko mitättömiä. Lukkareiden taistossa Perttu Ruuska jatkoi viime pelien hyviä otteitaan ja oli terävämpi kuin Janne Kivipelto, joka tuntui tänään jotenkin kesyltä eikä aiheuttanut Vedolle juurikaan ongelmia. Kouvolan kärjessä oikeastaan kaikilla oli tänään vaikeuksia, ja paloja tuli yleensä aika nopeasti yksi tai kaksikin.

Juho Heikkala pelaa tällä hetkellä sisälläkin niin hyvin, että mahtuisi usean Superpesisjoukkueen ykköskärkeen. On mukavaa, että Veto on viime aikoina pelannut kakkoskärjestä, jolloin myös muun muassa Severi on saanut sisäpelivastuuta – ja onnistunut. Toki kakkoskärjessäkin on nyt ollut keskimääräistä mukavampi pelata, kun vaihdettavana on usein Isokedon tasoinen etenijä. Tässä pelissä oli jo vähän pudotuspelin tuntua, ja kakkoskärjen peluuttamisenkin suhteen ilmassa oli samoja merkkejä.

Ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 5+8

Teemu Isoketo 5+2

Severi Lassila 5+0 / 1

Lauri Vihriälä 3+5 / 1

Juho Heikkala 2+5 / 1

Olli Heikkala 2+3 / 1

Matias Rinta-aho 1+0

 

KPL:

Janne Kivipelto 7+10

Matti Saukko 5+1

Toni Kohonen 4+5

Valtteri Luoma 2+1

Valtteri Hämäläinen 2+0 / 1

Matti Latvala 1+2

Jasperi Luoma 0+2 / 1

Arttu Ruuska 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa