Kolme pistettä IPV:ltä

Vimpeli – Imatra 19.8.2021

Tämä oli ottelu, josta Vedon näkökulmasta yksinkertaisesti piti saada täydet pisteet. Näin myös kävi lopulta aika helposti, vaikka toisella jaksolla vähän tiukaksi meinasikin mennä.

Janne Mäkelä on edelleen huippuvireessä. Tätä on tullut toisteltua viime aikoina jo niin paljon, että ei siitä tällä kertaa sen enempää, mutta hyvältä näyttää.

Veto löi palloa IPV:n kakkosluukusta läpi useampaan otteeseen. Mäkelän lyönnissä ulkopelaaja aavisti kohtalokkaasti keskelle ja lyönnille oli tällöin hyvin tilaa, mutta esimerkiksi Jere Saukon lyönnissä luukku oli paljon pienempi, eli lyönti oli todella tarkka. Keliin nähden lyöntipeli oli yllättävän hyvää, ja palloja haettiin joesta monesti.

IPV:n kannalta (myös loppukautta silmällä pitäen) oli ikävää, että 2-koppari Pietinen loukkasi heittokättään niin pahasti, ettei pystynyt enää jatkamaan peliä. Juho Toivola paikkasi ihan mukiinmenevästi ja haki yhden mainion syöksykopin aivan kentän pinnasta sekä yhden todella kovan katkon kakkosjatkeelta. Näiden vastapainoksi tuli yksi juoksun tuottanut räpellys takakenttälyönnin kanssa sekä yksi sen verran pahasti epäonnistunut syöksykoppi, että se johti ilmaiseen juoksuun.

Mäkelän ohella Vedon joukkueesta on vaikea nostaa muita erityisonnistujia, sillä koko joukkue pelasi minusta tasaisen hyvin. Lauri Vihriälä jatkoi ilahduttavan hyviä suorituksiaan sisällä ja ulkona, ja sisäpelissä tilannetta onnistuttiin tekemään paikasta kuin paikasta.

Ulkopelissä tuli huomattavasti enemmän virheitä kuin Kouvolassa, mutta suurin osa virheistä oli onneksi pieniä. Isokedon räpylän alta keskelle jokea mennyt lyönti oli virheistä pahin, mutta Vedon onneksi IPV:n etenijät olivat niin pelokkaita, että tilanteesta tuli kuin ihmeen kaupalla ainoastaan yksi juoksu ja yksi palo. IPV:n lukkari Rasmus Surakka oli heti ottelun alussa vaikeuksissa syöttötuomarin linjan kanssa, mutta asiasta ei kuitenkaan muodostunut läpi pelin kantanutta teemaa. Sisäpelissä kärkenä heikosti esiintynyt Miitri Pesonen oli ulkopelissä vierasjoukkueen paras pelaaja.

Hyvästä voitosta huolimatta päivän iloisin uutinen oli Mikko Kanalan paluu Saarikentälle, joskaan ei vielä pelaavaan kokoonpanoon. Juttujen perusteella homma vaikuttaisi olevan nyt hanskassa ja paluun peleihin tapahtuvan ilmeisesti ensi viikolla eli joko Mansea vastaan tai sitten pudotuspeleissä. Itselläni vahvin ajatus tällä hetkellä on, että Kanis otettaisiin alkuun mukaan jokeriksi, jolloin mies pääsisi vähän helpommin taas mukaan peliin. Kun Lauri Vihriälä on paikannut 2-vahdin tontilla hyvin, ei ulkopelissä tällä hetkellä ole mitään ongelmia. Tuohon eiliseen kokoonpanoon kun laittaa Kanalan jokeriksi Takalan tilalle, on jokerikolmikko äärimmäisen kova. Jos taas Kanala tulisi heti mukaan myös ulkopeliin, kallistuisi vaaka ehkä taas Mikko Vihriälään kolmantena jokerina.

Eilisen ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 7+9

Severi Lassila 4+0

Olli Heikkala 4+6 / 3

Matias Rinta-aho 3+0

Lauri Vihriälä 2+3

Juho Heikkala 2+1 / 2

Elmeri Anttila 1+0 / 1

Teemu Isoketo 0+4 / 1

 

IPV:

Miitri Pesonen 6+0

Rasmus Surakka 4+10 / 1

Eino Puustinen 4+4 / 1

Sasu Iivarinen 2+6

Konsta Hyötyläinen 2+0

Juho Keinänen 2+1 / 1

Mikko Kosonen 1+0

Aleksanteri Haukka 0+0 / 1

Juho Toivola 0+0 / 2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa