Kova voitto Kouvolasta

 Kouvola – Vimpeli 17.8.2021

Nyt tuli Vedolle maukas voitto hyvällä pelillä. Kouvola tosin auttoi olemalla aika huono, mutta ei tuolta koskaan hirveän helpolla pisteitä haeta, varsinkaan kaikkia kolmea.

Poimintoja pelistä:

Janne Mäkelä. En muista, että mies olisi koko pitkällä urallaan missään vaiheessa ollut niin hyvässä vireessä kuin mitä nyt tämän runkosarjan loppupuoliskon. Tänään taas kolme lyötyä erinomaisilla lyönneillä. Jos vire kantaa tällaisena läpi syksyn, on Vedolla jo pelkästään tämän ansiosta pullat aika hyvin uunissa, pudotuspeleissä kun juoksut ovat usein aika tiukassa.

Olli Heikkala. Ei paras peli mailan varressa, ei kuitenkaan myöskään niin huono kuin miltä vilkaisu tilastoihin (3/7) näyttää. Mutta tänään Olli pelasi aivan huikean pelin ulkokentällä. Tehtyjä paloja kertyi peräti 8+4, ja osa niistä tuli äärimmäisen vaikeista tilanteista. Kirsikkana kakun päällä oli viimeisen vuoron vempautuspolttoheitto selän taakse.

Teemu Isoketo. Tänään Ministä tuli jopa ykköspalo, joita ei ole hirveästi viime aikoina tullut. Se kertoo miehen hurjasta vireestä, tänään kärkilyönnit taas ”perustasolla” eli 8/10. Kahdella etenijäjokerilla pelaava Veto ei mielestäni edes ole erityisen riippuvainen Isokedon kentällemenoista, mutta kyllähän se auttaa peliä kummasti, kun vuoro alkaa yleensä sillä, että mies menee ykköselle.

Lauri Vihriälä ja Juho Heikkala. Nämä kaksi näyttivät taas kerran, että Vedon rosterista löytyy lyöntivoimaa oikeastaan kohdasta kuin kohdasta. Tänään nuoret miehet juoksuttivat perätysten Tommi Mäentaustaa ja auttoivat Vedon johtoon ensimmäisellä jaksolla. Hyviä lyöntejä ja jatkuvasti hyvää ulkopeliä, hyvä pojat!

Vähän Kouvolankin pelistä. Mäentaustaa vietiin ulkokentällä pariin otteeseen, eikä mies tänään ollut oma laadukas itsensä sisälläkään. Kun KPL on vielä melko riippuvainen kärkimiehestään, johti kärjen sakkaus auttamatta vaikeuksiin. Juho Hacklin näytti taas, miten hyvä lyönti pomppu on jos sen taitaa, mutta aika vähän KPL onnistui Hacklinin vaihtotaitoja lopulta hyödyntämään. Kouvolan sisäpelistä jäi tehokkaan Hacklinin lisäksi mieleen Jasperi Luoman onnistuminen kotiutuspaikoissa.

Tänään suurin ja ratkaisevin ero joukkueiden välillä oli ulkopelin laadussa. KPL:ltä lukkari Kivipelto pelasi hyvän pelin ja napsi pari kärpästä Vedon etenijöistä. Muuten ongelmia olikin sitten siellä sun täällä: molemmat kopparit tekivät virheitä, helpohkoja palloja ei saatu kiinni linjassa ja kaikenlaista pientä sählinkiä sattui etenkin loppua kohden. Veto puolestaan pelasi lähes virheetöntä ulkopeliä, jossa jo edellä mainittu Olli Heikkala loisti tänään kirkkaimpana tähtenä.

Tästäkin paikasta Olli teki palon kolmoselle. Oma juoksuvauhti 2-puolelle päin ja etenemässä loistavan lähdön ottanut Iiro Nokkala. Kuva: Ruutu Urheilu

 

Ulkopelitilastot:

KPL:

Janne Kivipelto 11+9

Iiro Nokkala 5+0 / 1

Jasperi Luoma 2+4

Aapo Kinnunen 1+3 / 2

Valtteri Luoma 1+1 / 3

Matti Latvala 0+3 / 1

Valtteri Hämäläinen 0+0 / 2

Tommi Mäentausta 0+0 / 1

 

ViVe:

Olli Heikkala 8+4

Perttu Ruuska 5+9 / 1

Severi Lassila 4+1

Lauri Vihriälä 3+2

Juho Heikkala 2+1 / 1

Matias Rinta-aho 1+0

Teemu Isoketo 0+6

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa