Mäkelä takoi Kossun maanrakoon


 Vimpeli – Kossu 5.8.2021

Muistan pelin Kuopiota vastaan vuodelta 2008 (http://old.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=19-1-1&id=15195), jossa Juha Suorauhan kotiutukset olivat uskomattomasti 10/10. En ole itse tuon jälkeen törmännyt pääsarjatasolla yhtä kovaan täydelliseen kotiutussaldoon ennen tätä päivää.

Jo hävityssä Sotkamo-pelissä Janne Mäkelä oli loistavassa lyöntivireessä ja onnistui hyvin todella vaikeissakin tilanteissa. Tämä Kossu-peli olikin sitten jatkumoa tuolla vireelle, ja Kossun kopparit joutuivat kärsimään. Mäksän 1J2T lyöntivuorolla nähtiin se miehen ehkä kaikkein perinteisin lyönti: äärimmäisen paha kumura kakkosjatkeelle. Kakkoskoppari Tony Latvalalla ei välttämättä ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin hakea kaikki tai ei mitään -syöksykoppia, ja tällä kertaa hanskaan ei tarttunut mitään. Sama lyönti aavistuksen verran keskemmälle kotiutti seuraavassa vuorossa Jere Saukon, eli Mäkelän ensimmäisen jakson saldo oli 1+4 lyötyä ja 5/5 kotiutusta.

Toinen jakso ja homma jatkui samanlaisena. Heti avausvuorossa oli kolmoskoppari Jesse Rantamäen vuoro joutua Mäkelän kumuran uhriksi. Lyönti olisi ollut pysäytettävissä yhden juoksun arvoisena, mutta Rantamäki yritti pysäyttää palloa räpylällä kroppansa sijaan, ja kenttä rullasi tällä kertaa kolmoskulmasta. Seuraavassa vuorossa kotiutusputki sai jatkoa, kun Janne löi kaksi juoksua kahdella perättäisellä takakentän lyönnillä.

Kolmannessa vuorossa näytti jo siltä, että sataprosenttinen kotiutussaldo menee rikki, kun Mäkelä ei onnistunut kahden palon ajolähdön viimeisellä lyönnillään. Palo syntyi kuitenkin kakkospesälle, jolloin epäonnistuminen merkittiinkin kolmosvaihtojen sarakkeeseen. Viimeisessä vuorossa nähtiin vielä yksi loistava lyönti keskelle taakse, ja näin Mäkelän kotiutussaldoksi muodostui suurhuikea 12/12 (2+10 lyötyä juoksua).

Janne Mäkelän legendaarinen tilastorivi

 

Mitäs muuta pelissä tapahtuikaan? Kossu ainakin oli heikko, sisäpelissä onnistumiset olivat harvassa, ja ulkopelissä tuli isoja ja pienempiä virheitä. Lukkarikin vaihtui toisella jaksolla Juho Hakomäestä Aapeli Suvisalmeen. Allekirjoittaneelle jäi epäselväksi, miksi, liekö kyseessä ollut fyysinen tai henkinen loukkaantuminen. Suvisalmelle peukku siitä, että teki heti ensimmäisessä tilanteessaan palon taktisella väärällä. Kossun muita onnistujia olivat Eero Kuitunen, joka pääsi toisella jaksolla ansaitusti ykköskärkeen, ja jokeri Petteri Kortelainen, joka löi kolme juoksua Kossun harvoista tilanteista.

Vedon sisäpeli toimi hyvin, mutta mikään testi Kossun ulkokenttä ei ollut. Ulkona esimerkiksi Juho Heikkalalle ja Lauri Vihriälälle tuli tänään hölmöjä virheitä, mutta niitä ei isommin tarvitse jäädä muistelemaan, koska pelistä tuli niin selvä voitto. Lönni sai vyölleen taas yhden pelin pääsarjatasolla ja pelasi virheetöntä ulkopeliä etukentällä.

Ulkopelitilastot, joissa huomionarvoista on se, että Kossun tilastoissa on peräti 11 nimeä:

ViVe:

Severi Lassila 7+0

Tuomo Lönnmark 3+4

Perttu Ruuska 3+6 / 1

Teemu Isoketo 2+0

Matias Rinta-aho 2+0

Lauri Vihriälä 1+5 / 2

Juho Heikkala 1+4 / 3

 

Kossu:

Juho Hakomäki 6+5

Aku Kettunen 4+0

Petrus Puputti 3+5 / 2

Ville-Veikko Olli 2+0

Tony Latvala 2+0 / 2

Aleksi Rantala 1+3

Aapeli Suvisalmi 1+1

Anttoni Jakobsson 1+0 / 1

Jaakko Erkkilä 0+3 / 1

Eero Kuitunen 0+2

Jesse Rantamäki 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa