Pudotuspelimäistä tunnelmaa Mansesterissa

 Manse – Vimpeli 24.8.2021

Olipa jännä peli, ja tunnelmat näin pelin jälkeenkin ovat aika jännät. Tavallaan voisi sanoa, että harvoinpa voitetun pelin jälkeen on näin harmittanut, mutta sekään ei olisi ihan rehellistä, koska totta puhuen harmitus ei ole suuren suurta. Mutta jäihän se runkosarjan voitto nyt ainoastaan noin 0,009 pisteen per peli päähän, ja otettavissahan se olisi ollut.

Kun Manse haki reilu kuukausi sitten voiton Vimpelistä, oli joukkue mielestäni pelottavan hyvä. Verrattuna tuohon peliin oli Manse nyt sitten jopa hämmentävän heikko. Sisäpelissä kotijoukkueen kärki ei toiminut huippujoukkueen tapaan, ja etenkin nollatilanne oli yllättävän vaikea. Vedon kärki ja vaihtopeli toimivat kotijoukkuetta paremmin, mutta takatilanne oli Vedon murheenkryyninä.

Mikko Kanala palasi korkeimmalle sarjatasolle ja pelasi heti mainion pelin jokerina. Kärkilyönnit onnistuivat 5/6 ja mukaan mahtui esimerkiksi erittäin kovia ja tarkkoja vaihtolyöntejä. Voi olla, että Mikko halutaan saada mukaan ulkopeliinkin, mutta kyllä miehen peluuttaminen jokerina antaisi sisäpeliin hurjasti joustavuutta, ja Veto voisi hyökätä oikeastaan mistä kohtaa lyöntijärjestystä hyvänsä. Tällä hetkellä esimerkiksi Yli-Hirvelän sisäpelirooli on taitoihin nähden sangen pieni, ja myös Lauri Vihriälä ja Juho Heikkala ovat osoittaneet pelistä toiseen, että lyöntipeli on kunnossa. Jokeripaitaisen Kanalan ansiosta Vedon sisäpeli ei olisi edes puhdasta kahden kärjen peliä vaan jotain sitäkin monipuolisempaa.

Pelin alussa ulkopelissä tapahtui useita virheitä molemmille joukkueille, mutta tämän jälkeen ulkopelin taso vakiintui erittäin laadukkaaksi. Vedolta esimerkiksi Severi Lassila ja Lauri Vihriälä esittivät useita huippusuorituksia, ja Manselta voidaan nostaa esiin vaikkapa Tuomas Jussila ja Joonas Eirola. Myös molemmat lukkarit olivat tänään hyvässä vireessä ja tekivät lukuisia paloja. Perttu Ruuska teki 4 paloa kärpäsillä, Juha Puhtimäki puolestaan poltti muun muassa Teemu Isokedon kolmoselle Elmeri Anttilan ehkä parhaasta lyönnistä eli 3-rajan kääntönäpystä. Kumpikaan lukkari ei onnistunut täysin varastamaan show’ta, mutta erittäin tyytyväisiä voivat molemmat herrat lukkaripeliinsä olla.

Vedolla kotiutukset eivät onnistuneet kovinkaan hyvin (eivätkä oikeastaan Mansellakaan, jos Puhtimäen läpilyönti jätetään laskuista). Janne Mäkelä löi edelleen hyviä lyöntejä, mutta Mansen ulkokenttä Jussilan ja Myllyniemen johdolla teki näistä paloja erittäin kovilla suorituksilla. Heikompaa ulkokenttää vastaan juoksuja olisi tullut rutkasti enemmän. Näiltäkin osin pelissä oli pudotuspelin tai jopa loppuottelun tuntua, kun laadukaskin sisäpelisuoritus saattoi johtaa paloon vielä paremman ulkopelisuorituksen ansiosta.

Vedon jäämisellä runkosarjan kakkoseksi on myös selvä hopeareunus, sillä Kouvola onnistui vielä ohittamaan Sotkamon sarjataulukossa. Niinpä mikäli puolivälierät sujuvat ilman isoja yllätyksiä, onkin Vedon todennäköisin välierävastustaja Kouvola eikä Sotkamo. Tämä on vetolaisesta näkökulmasta hyvä asia, sillä kohtaan kyllä välierissä ehdottomasti mieluummin Kouvolan kuin Sotkamon, etenkin kun Vedolla on kotietu. Finaalien kotietua ei Mansea vastaan nyt sitten olisi, mutta sinne on vielä niin pitkä matka, että se ei tässä vaiheessa vielä paina vaa’assa.

Tässä runkosarjan viimeisen pelin ulkopelitilastot. Kokoan vielä lähiaikoina yhteen koko runkosarjan tilastot.

Manse:

Juha Puhtimäki 10+9

Joonas Eirola 5+0 / 1

Tuomas Tuohisaari 5+0 / 1

Tuomas Jussila 3+1

Juuso Myllyniemi 2+2 / 2

Simo Vainikainen 1+2

Konsta Lehtola 1+13 / 1

 

ViVe:

Severi Lassila 8+10 / 2

Perttu Ruuska 7+13

Lauri Vihriälä 5+5

Olli Heikkala 5+4

Juho Heikkala 2+0

Teemu Isoketo 0+5 / 2

Matias Rinta-aho 0+0 / 1

Elmeri Anttila 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa