Sarja jatkui samanlaisena

 Raahe – Vimpeli 29.8.2021

Sarja jatkui samanlaisena kuin Saarikentällä. Numerot pysyivät näennäisen tasaisina, mutta ottelu oli kuitenkin koko ajan Vedon hallussa.

Ensimmäisen pelin jälkeen Vedolla oli parantamisen varaa kärjen pelissä, etenkin 1–2-välin vaihdoissa. Tässä tapahtuikin huomattava parannus, kun perjantain heikon 8/20-saldon jälkeen 1–2-väliä vaihdettiin nyt tehoilla 10/15. Mikko Kanala onnistui numerolla kaksi 4/4 ja myös Veli-Pekka Yli-Hirvelä kakkoskärjessä 3/4. Veto teki juoksuja tasaiseen tahtiin, yhden lähes jokaiseen vuoroon. Tämä riitti lopulta helposti, kun Raahen sisäpeli ei vieläkään noussut erityisen hyvälle tasolle. Topi Kosonen ei ole onnistunut mailan varressa, ja tänään myös perjantaina hyvin sisällä onnistuneille Paavo Pellolle ja Sami Haapakoskelle tuli huonompi päivä. En ryhdy tässä antamaan Raahelle liikaa neuvoja, mutta kakkoskärjen pienellä vastuulla olleet miehet saattaisivat auttaa sisäpelin nihkeyteen.

Veto kotiutti tänään lähinnä vapailla lyönneillä, ja etenkin Perttu Ruuska onnistui kotiutuspaikoissaan erinomaisesti. Myös Lauri Vihriälä osoitti taas hyvää lyöntiosaamistaan ja löi paikastaan hienon juoksun. Useassa vuorossa se Vedon yksi juoksu tuli melko helpolla, mutta jatkotilanteista ei kuitenkaan enää saatu lisäjuoksuja. Huomionarvoista on myös se, että Vedon lyöntijärjestys pyöri lähes koko pelin melko huonosti, mutta tästä huolimatta juoksuja tehtiin tasaiseen tahtiin.

Omasta mielestäni Veli-Pekka Yli-Hirvelä on kahden pelin otannalla ollut ehkä jopa ottelusarjan paras pelaaja. Ulkopeli on ollut todella timanttisella tasolla, ja tänään Velpe haki kolme kovaa syöksykoppia. Lisäksi myös sisäpeli on sujunut hyvillä tehoilla ja varman näköisesti. Kärkilyönnit ovat onnistuneet kahdessa pelissä 8/11 eli oikein hyvin. Mikäli ykköskärjen peli sakkaa taas jossain vaiheessa, on Yli-Hirvelä tällä tasolla pelatessaan kelpo paikkaaja sinne.

Ulkopeli oli tänään kaksijakoista, ja omassa tilastoinnissani tämä peli muodostui aikamoiseksi poikkeukseksi. Yleisesti nimittäin melko todennäköisesti vähemmän ulkopelivirheitä tehnyt joukkue voittaa, etenkin jos toinen joukkue tekee selvästi enemmän virheitä. Nyt kuitenkin kotijoukkue PattU teki ainoastaan 2 virhettä, kun taas Vedolle niitä kertyi peräti 10. Tässä näkyy osittain myös se, että omassa tilastoinnissani virhe on virhe riippumatta siitä, missä tilanteessa se tulee. Toki Vedon ulkokenttä esitti yllättävän virhesuman vastapainoksi myös huippuluokan suorituksia. Yli-Hirvelän syöksykopit mainitsinkin jo, mutta nekin jäivät Severi Lassilan ja Mikko Kanalan tiikerinloikkien varjoon. PattUn näkökulmasta tämä on aika huolestuttava tilanne, sillä Veto otti sangen kivuttoman voiton, vaikka tekikin rutkasti virheitä ja PattU pelasi lähes virheetöntä ulkopeliä.

Severi Lassilan huikea tiikerinloikkakoppi:

Se tässä vähän mietityttää, että kuka tuolta ulkokentältä sitten otetaan pois, kun Juho Heikkala palaa kokoonpanoon? Olin sitä mieltä (ja olen sinänsä edelleen), että Kanala olisi jokerina loistava ase. Nyt kuitenkin Mikko on pelannut kaksi peliä niin loistavaa ulkopeliä, että eipä sieltä noilla näytöillä oikein voi ”pudotakaan” jokeriksi. Isokedolle on nyt sattunut aika paljon virheitä, yhteensä 5 tämän ottelusarjan aikana. Isokedon siirto jokeriksi voisi siis olla yksi mahdollinen ratkaisu tähän sinänsä ihan positiiviseen ongelmaan. Myös Lauri Vihriälä on varmasti vaihtoehto sivuun joutujaksi, vaikka hyvin onkin esiintynyt (tänään tosin Laurillekin tuli ulkona virheitä tavallista enemmän).

Ulkopelitilastot:

PattU:

Topi Kosonen 8+10

Severi Piispanen 3+1

Sami Haapakoski 3+2 / 1

Paavo Pelto 2+3

Timo Hanhisalo 1+2

Teemu Juntunen 1+0

Simo Rahunen 1+1 / 1

 

ViVe:

Perttu Ruuska 5+4 / 1

Matias Rinta-aho 4+0

Severi Lassila 4+1 / 1

Teemu Isoketo 3+2 / 3

Olli Heikkala 2+4 / 1

Lauri Vihriälä 2+10 / 3

Veli-Pekka Yli-Hirvelä 1+0

Elmeri Anttila 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa