Sotkamon läpilyönnit liikaa

 Sotkamo – Vimpeli 2.8.2021

Sotkamo ei vieläkään suostunut häviämään Hiukassa tällä kaudella, eikä Veto totta puhuen pystynyt ihan tosissaan kotijoukkuetta haastamaan.

Sotkamon sisäpeli oli erittäin tehokasta, ja kotijoukkue taisi lyödä heti avausjaksolla viisi läpilyöntiä. Näissä Vedon ulkokentälle ei sattunut ainakaan isoja virheitä. Mahdollisesti sijoittuminen olisi välillä voinut olla parempaa, ja pariin otteeseen lyöntien katkaiseminen olisi ollut mahdollista huippusuorituksilla. Kuitenkin kaikki läpi menneet lyönnit olivat hyviä, osa ehkä käytännössä ottamattomia.

Läpilyöntien ja muutenkin tehokkaan sisäpelin vastapainoksi Sotkamo oli räpylässä yllättävän huono, ja kirjasin Jymylle kaikkiaan 8 ulkopelivirhettä. Näiden virheiden ansiosta Veto sai välillä tilanteita puoli-ilmaiseksi. Helpolla tulleiden tilanteiden vastapainoksi Vedolle tuli tänään melko paljon toissijaisia paloja, mikä sinänsä on ihan tyypillistä kärkiottelulle.

Vedon sisäpelissä Teemu Isoketo pelasi pitkästä aikaa ykköskärjessä ja meni kentälle sen mukaisesti. Teemu antoi kärjelle mahdollisuuden tehdä tilannetta oikeastaan joka vuorossa. Olli Heikkala onnistui kohtalaisesti, mutta ei niin hyvin, että Veto olisi tänään pystynyt pelaamaan voitosta jatkuvasti läpi lyönyttä vastustajaa vastaan. Myös Elmeri Anttila ja Matias Rinta-aho pelasivat (hyvällä) tasollaan.

Annan erityismaininnan Janne Mäkelälle, joka joutui pelissä monesti äärimmäiseen vaativan tehtävän eteen, kun paloja oli kaksi ja etenijöitä piti välillä siirrellä useammankin pesänvälin verran. Kumurat putoilivat väliin vastustamattomasti ja saumoista löytyi tilaa. Tämä oli hyvä esimerkki pelistä, jossa Mäkelän tilastot eivät näytä mitenkään erityisen hyviltä (kärkilyönnit 8/14, kotiutukset 3/6), vaikka pelin nähneet varmasti ovat sitä mieltä, että Mäkelä onnistui tehtävissään kiitettävästi.

Mikko Vihriälä pelasi hyvän pelin kopparina ja teki pari tärkeää katkoa. Myös sisällä Mikko oli ihan hyvä, mutta kakkoskärjestä pelaaminen jäi tänään todella vähäiseksi. Severi Lassila palasi Kempele-pelin notkahduksen jälkeen omalle tasolleen ja teki 6 paloa.

Sotkamolta Joni Rytkönen oli Vedolle nyt mahdoton pideltävä, etenkin kun Niko Korhonen pystyy Hiukassa vaihtamaan pompulla. Tässä pelissä jännitettiin vain sitä, pääseekö Rytkönen kolmoselta kotiin juoksun arvoisesti vai ei, välipesille Veto ei onnistunut polttamaan häntä kertaakaan. Kunnia sinne minne kunnia kuuluu, Rytkönen on sisäpelissä valtavassa vireessä. Mahdollisia syksyn kohtaamisia ajatellen kylmät ja sateiset kelit voisivat ehkä olla menoa hidastava tekijä, jos pompulla vaihtaminen ei enää onnistu ainakaan helposti.

Tiivistetysti voi sanoa, että Sotkamo voitti hurjan tehokkaan sisäpelinsä ansiosta ja huonosta ulkopelistä huolimatta. Ulkopelitilastot näyttävätkin yllättävältä otteluun lopputulokseen nähden, mutta omassa tilastoinnissani Jymyn läpilyönnit eivät mene Vedon ulkopelin piikkiin, koska en yksinkertaisesti osannut eritellä tilanteista mitään selviä virheitä.

Ulkopelitilastot:

SoJy:

Aapo Komulainen 9+9 / 1

Antti Kiiskinen 3+6 / 1

Joni Rytkönen 3+3 / 1

Konsta Kurikka 3+1 / 3

Niilo Piiponniemi 2+0 / 1

Kalle Kuosmanen 1+0

Riku Niemi 1+0

Toni Laakso 0+1

Niko Korhonen 0+1 / 1

 

ViVe:

Severi Lassila 6+0

Perttu Ruuska 4+10

Matias Rinta-aho 3+0

Olli Heikkala 3+4 / 1

Juho Heikkala 2+3

Lauri Vihriälä 1+3

Teemu Isoketo 1+1

Elmeri Anttila 1+0

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi