Veto välieriin

 Vimpeli – Raahe 31.8.2021

Puolivälieräsarjan kolmas peli alkoi hyvin samanlaisena kuin kaksi aiempaakin olivat sujuneet, mutta lopulta lukemat olivat tänään sarjan selvimmät. Veto jatkaa välieriin.

Molempien joukkueiden kokoonpano oli muuttunut jonkin verran viikonlopulta. Vedolla flunssan takia sivussa ollut Juho Heikkala palasi kentälle, tosin ainoastaan jokerina. Raahelta Simo Rahunen puuttui lopulta kokonaan, ja lisäksi Jussi Haapakoski teki mielestäni ihan odotetun ratkaisun ja nosti kakkoskärjen miehet Miikka Matikan ja Tuukka Sarkkisen pienemmille numeroille.

Rahusen poissaolo näkyi lähinnä ulkopelissä, jossa Sami Haapakoski otti nyt isomman roolin ja onnistui siinä hyvin. Sisäpelissä vitoseksi siirretty Haapakoski sen sijaan ei onnistunut, ja kärkkärisaldoksi jäi 1/7. Raahen sisäpeli jatkui sarjan loppuun asti heikkona, ja tänään vierasjoukkuetta riivasivat taas lukuisat kopinnostopalot. Raahelaisten tilannetta olisi voinut auttaa hyvä onnistuminen kotiutuksissa, mutta kun näidenkin onnistuminen jäi tasolle 1/7, ei Vedolla ollut mitään hätää.

Ensimmäisen pelin jälkeen Vedon kärki on toiminut hyvin. Tänään kotijoukkueella oli hieman ongelmaa sen kanssa, että jälleen erinomaisesti kentälle menneen Isokedon taakse ei meinattu saada etenijöitä. Mikko Kanala vaihtoi taas hyvin, mutta jos Mikko ei päässyt takaetenijäksi, vaikeutui tilanteen tekeminen välillä turhan paljon. Tällaisessa koko ajan hallussa olevassa ottelu(sarja)ssa asia ei muodostunut ongelmaksi, mutta tässä on pieni terävöittämisen paikka jatkoa ajatellen.

Vedon kolme suurinta onnistujaa tässä ottelusarjassa olivat mielestäni Kanala, Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Perttu Ruuska, jotka kaikki onnistuivat hyvin niin sisällä kuin ulkonakin. Kanala on varmasti joukkueen nopein etenijä ja näytti tänään taas huippuetenemistä ehtiessään kakkoselta kotiin Juho Heikkalan lyönnillä, jonka kanssa PattUn 2-koppari Juntunen sähläsi. Yli-Hirvelää hehkutin jo viime pelin yhteydessä, tiivistetysti hän on pelannut huikeaa ulkopeliä ja onnistunut myös sisällä. Ruuskan lukkaroinnissa ei pientä viilausta lukuun ottamatta ole nyt huomautettavaa, ja sisäpelissä hän tuntuu löytäneen loppukaudesta hyvän lyöntivireen.

Pattijoelta mielestäni Severi Piispanen oli selvästi ottelusarjan paras pelaaja, joka meni kärkenä hyvin kentälle ja pelasi ulkona isoa roolia. Myös kopparit Juntunen ja Matikka olivat hyviä, vaikka Juntuselle tänään pari virhettä sattuikin. Sisällä PattUn vaihtopeli ei ensimmäisen ottelun jälkeen enää oikein toiminut, ja kotiutusosasto ei myöskään saa hirveästi ruusuja, kun kolmen ottelun kotiutussaldoksi jäi 8/25. Vedonkaan kotiutukset eivät olleet erityisen hyvällä tasolla, mutta 18/36 on kuitenkin ihan hyväksyttävä tehokkuus. PattUn Topi Kosonen oli tässä sarjassa sisäpelissä huono, mutta kyllähän Topin ura sai näillä näkymin ihan arvokkaan päätöksen, kun viimeiseksi pelisuoritukseksi jäi tällä erää hyvällä takakentän lyönnillä syntynyt juoksu. Topi sai Saarikentällä mukavat suosionosoitukset, ja kyllähän miestä tulee näin vastapuolen kannattajankin näkökulmasta ikävä. Mainio pelaaja ja vielä parempi esikuva.

Vedon ulkopelijärjestys ei vieläkään ole jatkoa ajatellen selvillä. Oletan, että Juho Heikkala pelasi tänään jokerina, koska ei olisi ehkä ollut vielä flunssan jäljiltä ihan valmis ulkopeliin. Kuitenkaan Juhonkaan paikka yhdeksikössä ei ole varma, sen verran paljon tarjontaa Vedolla on etenkin polttolinjaan. Tässä ottelusarjassa Isoketo oli heikoin lenkki, Kanala vuorostaan oli mielestäni jopa yllättävän varmaotteinen. Severin lisäksi kukaan ei ole ensimmäisen välieräpelin linjaan ihan satavarma valinta. Kanala olisi äärimmäisen kova jokeri, Isoketo on tehnyt virheitä ja olisi myös kova jokeri, Heikkala ja Vihriälä puolestaan ovat laadukkaita pelaajia mutta molemmat ehdottomasti korvattavissa.

Loppuun vielä kolmospelin ulkopelitilastot ja ottelusarjan tilastot kootusti:

Ulkopeli 31.8.:

ViVe:

Perttu Ruuska 6+8

Olli Heikkala 6+3

Teemu Isoketo 5+3 / 1

Severi Lassila 3+0 / 1

Mikko Kanala 2+0

Lauri Vihriälä 1+8 / 1

Elmeri Anttila 0+0 / 1

 

PattU:

Topi Kosonen 5+8

Sami Haapakoski 5+1

Severi Piispanen 4+1

Timo Hanhisalo 3+3

Konsta Launonen 1+4 / 1

Tuukka Sarkkinen 1+0 / 1

Paavo Pelto 0+2 / 2

Teemu Juntunen 0+0 / 2

 

Koko ottelusarjan sisäpelikooste:

Juoksut ViVe – PattU 20–10

3-tilanteet 40–27

Kärkilyönnit 110–98

Kl-prosentti 62,5–47,6

Kärkietenijät: Teemu Isoketo 16/22, 8 tuotua. Severi Piispanen 15/22, 2 tuotua.

Päävaihtajat: Mikko Kanala 13/17, 6 tuotua, Elmeri Anttila 12/20, 1 lyöty, 1 tuotu. Paavo Pelto 11/24, 4 tuotua, Sami Haapakoski 11/24, 1 tuotu.

Kotiuttajat: Perttu Ruuska 15/22, 5 lyötyä, 1 tuotu, Matias Rinta-aho 8/13, 4 lyötyä, Janne Mäkelä 9/22, 6 lyötyä. Topi Kosonen 7/20, 2 lyötyä, Jari Törmänen 4/16, 2 lyötyä, Antti Karjaluoto 6/15, 2 lyötyä, 1 tuotu.

Kootusti näistä voidaan sanoa, että molemmat kärkietenijät onnistuivat, mutta Isoketo toi muun joukkueen paremman onnistumisen ansiosta huomattavasti Piispasta enemmän juoksuja. Ensimmäisen pelin jälkeen Kanala onnistui Vedolla erinomaisesti. Raahella vaihtajien trendi oli laskeva, eivätkä kakkoskärjestä viimeiseen peliin nostetut miehet pystyneet tekemään ihmeitä. Kotiutuksissa Janne Mäkelällä oli varaa hieman heikompaan ottelusarjaan, kun Raahen kollegat epäonnistuivat vielä pahemmin ja Perttu Ruuska onnistui erinomaisesti.

Ottelusarjan yhteenlasketut ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 17+21 / 2

Severi Lassila 13+1 / 2

Olli Heikkala 10+13 / 2

Teemu Isoketo 9+8 / 6

Mikko Kanala 7+2

Matias Rinta-aho 6+0 / 1

Lauri Vihriälä 5+22 / 4

Veli-Pekka Yli-Hirvelä 1+0

Elmeri Anttila 0+0 / 2

 

PattU:

Topi Kosonen 19+24

Sami Haapakoski 9+13 / 1

Severi Piispanen 8+2

Timo Hanhisalo 7+5 / 2

Tuukka Sarkkinen 5+0 / 2

Paavo Pelto 5+7 / 5

Simo Rahunen 3+2 / 1

Teemu Juntunen 2+0 / 2

Konsta Launonen 1+4 / 1

 

Koko ottelusarjan yhteenlasketut ulkopelivirheet ViVe 19, PattU 14. 3-vahdeille eli Isokedolle ja Pellolle kertyi rutkasti virheitä. Kopparipeli oli hyvää, Yli-Hirvelä ja Matikka pelasivat virheettömän ottelusarjan, johon mahtui lukuisia kovia suorituksia. Molempien joukkueiden polttolinjojen johtavat pelaajat, Severit Lassila ja Piispanen, voivat olla otteisiinsa tyytyväisiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa