Voitto tiukan väännön jälkeen

 Vimpeli – Raahe 27.8.2021

Oli todella tiukka peli, ihan playoff-hengessä. Sisäpeli oli molemmille joukkueille vaikeaa, mutta Veto kotiutti paikoistaan paremmin ja otti tärkeän avausvoiton.

Vaihtopeli oli yllättävän nihkeää tänään. Veto vaihtoi 1–2-väliä onnistuneesti ainoastaan 8/20, eikä asiaa auttanut Olli Heikkalan siirto kakkoskärkeen ja Mikko Kanalan nosto ykköseen. Tässä on pelinjohdolla ehkä isoin miettimisen paikka jatkoa ajatellen. Mihinkään yksittäiseen asiaan vaihtopeli ei sakannut, vaan epäonnistumisia tuli niin lyhyillä lyönneillä kuin kovillakin. Parhaiten Vedon vaihtajista taisikin onnistua Veli-Pekka Yli-Hirvelä.

Vierasjoukkueen ykköskärki toimi tänään kotijoukkueen vastaavaa paremmin. Kuitenkin Vedolle oli tärkeää, että Severi Piispanen saatiin pysäytettyä kohtalaisen onnistuneesti. Tämä on mielestäni yksi sarjan avainseikkoja. Etenijäjokeri Mikael Mäkelä näytti ihan hyvältä etenijältä, mutta yleisesti PattU on hitaanpuoleinen joukkue, joka luottaa hyvään ykköskärkeensä. Paavo Pelto ja Sami Haapakoski vaihtoivat tänään hyvin, mutta tämä kaksikko ei enää ole yhtä nopea kuin on parhaimmillaan ollut. Jos Piispanen ei pääse kentälle turhan usein, on Veto ottelusarjassa erittäin vahvoilla.

Toinen Vedon näkökulmasta kriittinen onnistuminen oli Topi Kososen pysäyttäminen. Nytkin Topi löi ainakin yhden pahan lyönnin 2-rajaan, mutta Vedon ulkokenttä oli valmiina. Muuten hänet saatiin kuriin kiitettävän hyvin. Iso osa Kososen vaisuudesta menee Perttu Ruuskan hyvän lukkaroinnin piikkiin. Mitään hirveän loisteliasta Perttu ei sinänsä tehnyt, mutta osasi syöttää janneheimosmaisesti tarpeeksi pahaa syöttöä läpi pelin. Tämä oli ehdottomasti Pertun parhaita lukkaripelejä tänä vuonna.

Raahen sisäpeli oli myös huomiota herättävän varovaista, tosin tämä taktiikka selittyy minusta sillä, että peli pysyi molemmilla jaksoilla koko ajan niin tasaisena. Raahe piti monessa vuorossa huolta siitä, että lyöntijärjestys ei missään vaiheessa jää keskivaiheille, vaan se pyöritetään aina riittävän pitkälle, vaikka tämä monesti veikin käytännössä mahdollisuudet tehdä juoksuja samassa vuorossa. Osin tämä peluutus johtui myös siitä, että PattUlle tuli paljon ykkös- ja kopinnostopaloja, jolloin sisäpeliä ei haluttu pelata kovinkaan isolla riskillä.

Mikko Kanala pelasi nyt jo hieman yllättäen ulkokentällä, kun Juho Heikkala oli sivussa flunssaisena. Olen tähän asti ollut sitä mieltä, että Kanala olisi Vedolle enemmän hyödyksi jokerina, mutta vaikeapa Mikkoa on tämänpäiväisen esityksen jälkeen ottaa pois ulkokentältä. Ulkopeli oli todella varman näköistä, ja pari Mikon tekemistä viidestä palosta oli sellaisia, että niitä ei olisi kovinkaan moni pelaaja pystynyt tekemään. On mielenkiintoista nähdä, kuka ulkokentältä jää pois, kun Juho palaa remmiin.

Noin muuten molemmilla joukkueilla oli ulkopelissä välillä ongelmia. Molemmille kolmosvahdeille, Teemu Isokedolle ja Paavo Pellolle, tuli useampia virheitä. Etenkin Pellon kolme virhettä olivat tällaisessa tiukassa pelissä vähän liikaa. Takakentät sen sijaan olivat molemmilla joukkueilla kunnossa. Vedolta varsinkin Yli-Hirvelä pelasi todella laadukasta ja aktiivista kopparipeliä ja vaikeutti PattUn sisäpeliä esimerkiksi 0-tilanteessa. Pakko on mainita vielä erikseen Elmeri Anttilan suorittama haku kakkospuolen joesta, jonka täytyy olla Saarikentän historian nopeimpia.

Avauspelin ulkopelitilastot:

ViVe:

Severi Lassila 6+0

Perttu Ruuska 6+9 / 1

Mikko Kanala 5+2

Lauri Vihriälä 2+4

Olli Heikkala 2+6 / 1

Matias Rinta-aho 2+0 / 1

Teemu Isoketo 1+3 / 2

 

PattU:

Topi Kosonen 6+6

Tuukka Sarkkinen 4+0 / 1

Paavo Pelto 3+2 / 3

Simo Rahunen 2+1

Sami Haapakoski 1+10

Teemu Juntunen 1+0

Severi Piispanen 1+0

Timo Hanhisalo 1+0 / 2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa