Yllättävän kivuton voitto Tahkosta

 Vimpeli – Hyvinkää 14.8.2021

Veto sai revanssin Tahkosta, joka tänään oli harvinaisen saamaton sisäpelijoukkue. Kotivoitto ei ollut vaarassa missään vaiheessa.

Vedon kärki toimi viime aikoina nähtyyn tapaan eli todella hyvin. Teemu Isoketo on viime aikoina mennyt kentälle loistavasti, neljän viime pelin kokonaissaldo on 24/28, prosenteiksi muutettuna siis reilu 85! Kun myös Olli Heikkala ja Elmeri Anttila ovat onnistuneet kakkosena ja kolmosena, on kotiutusosasto saanut mukavasti yrityksiä per peli. Elmeri vaihtoi tänään kärkeä kolmoselle kolme tai jopa neljä kertaa ykkösrajan kääntönäpyllä, josta Tahkon etukenttä ei hyvistä suorituksista huolimatta pystynyt tekemään paloa.

Mitä kotiutusosastoon tulee, on Vedon pelinjohto reagoinut Janne Mäkelän loistovireeseen, ja Mäksä on nyt päässyt ensimmäisenä lyömään ajolähtöihin. Tänäänkin miehen vire jatkui saldolla 4/7 kotiutusta. Muut kotiuttajat onnistuivat kohtalaisesti, mikä riitti tänään helposti, kun vierailijan sisäpeli oli tukossa.

Tahkon sisäpelin pahimpia ongelmia oli se, että kärkeä saatiin vaihdettua yleensä vain takapalon tuottavilla lyöntiratkaisuilla. Veto otti nämä palot tyytyväisenä vastaan, ja ne tyrehdyttivät Tahkon sisäpelin. Jokerit Korhonen ja Nikkanen eivät saaneet hirveästi kotiutustilanteita, ja paloja oli yleensä alla vähintään se yksi.

Ulkopelissä molemmat joukkueet olivat hyviä. Vedolta erityismaininnan ansaitsevat Rinta-aho ja Lassila, Tahkolta Vartama ja Patova. Tahkon tuoreehko lukkari Iivonen ei erityisemmin säväyttänyt, ja hyvän pelin pelannut Perttu Ruuska oli tänään lukkareista se parempi.

Tuomo Lönnmark oli tänään jokerina. Kyllähän Lönnille on tuossakin roolissa jotain käyttöä, mutta minusta Vedon kannattaisi ehdottomasti kokeilla etukenttäkaksikkoa Lönnmark-Rinta-aho ja siirtää Olli Heikkala jokeriksi. Heikkala saattaa olla tästä kolmikosta jopa heikoin ulkopelaaja, ja jokerina hänen sisäpeliosaamistaan voitaisiin hyödyntää vielä pikkuisen joustavammin. Myös Isokedon siirtäminen jokeriksi voisi olla mahdollista, mikäli Heikkala sitten laitettaisiin polttolinjaan.

Veto on muuten jo varmistanut runkosarjan nelossijan, eli nyt pitäisi yrittää voittaa sijoja ylöspäin. Seuraava peli tiistaina Kouvolassa onkin jäljellä olevista peleistä tärkein. Jos se hävitään, alkaa neljäs sija näyttää jo varsin todennäköiseltä.

Päivän ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 7+8

Severi Lassila 7+0 / 1

Matias Rinta-aho 5+0

Juho Heikkala 2+0

Teemu Isoketo 1+5

Lauri Vihriälä 1+2

Olli Heikkala 1+9 / 1

Elmeri Anttila 0+0 / 1

 

Tahko:

Joona Iivonen 6+9 / 1

Patrik Vartama 5+0

Santtu Patova 3+1

Jere Vikström 2+2

Elmo Peltonen 2+1

Riku Hokkanen 1+4

Kalle-Tapio Huusko 1+3

Teemu Nurmio 0+0 / 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa