Avauspelin toisinto

 Vimpeli – Kouvola 9.9.2021

Peli oli lopulta kovin samanlainen kuin ottelusarjan avauspeli. Veto aloitti hyvin, mutta KPL tuli vielä ohi ja voitti ensimmäisen jakson tehokkaalla kotiuttamisella. Toisella jaksolla vieraat olivat erittäin selvästi parempi joukkue.

Sanon taas samaa kuin ensimmäisen pelin jälkeen, eli että Vedon olisi kuulunut tällä pelinkuvalla voittaa avausjakso. Taaskaan se ei onnistunut, vaan KPL kotiutti tehokkaammin. Vielä avausjaksolla Vedon kärki toimi mallikkaasti, mutta kotiuttaminen oli kovin vaikeaa ja onnistui vain 2/9.

Vedolla paljon kulminoitui tänään Mikko Kanalaan. Avausjakso sujui vielä täydellisesti 4/4, mutta toisella jaksolla taso romahti ja onnistumisia tuli ainoastaan 1/5. Kun numeron 3 eli Elmeri Anttilan lyöntivuorojen jälkeen taululla oli usein jo kaksi paloa, meni sisäpeli ymmärrettävästi varovaiseksi, eikä takaa-ajoa päästy aloittamaan missään vaiheessa.

KPL:n suurin sankari oli Ossi Meriläinen, jonka kotiutussaldo oli tänään huikea 8/8. Näistä juoksuista neljä tuli, kun Anttila ei saanut syöksykoppia pahasta kolmospuolen lyönnistä. Jokseenkin huolestuttavaa Vedon kannalta on se, että Tommi Mäentausta ei tänään onnistunut sisällä alkuunkaan ja meni kentälle ainoastaan 1/7. Kuitenkaan tämä ei merkittävästi haitannut vieraiden tilanteentekoa, vaan onnistumisia tuli sitten kakkoskärjestä, jossa esimerkiksi Iiro Nokkala pelasi sataprosenttisen sisäpelin (6/6).

Matti Saukko palasi KPL:n kokoonpanoon ja pelasi ihan hyvän pelin, vaikkei noussutkaan näkyvään rooliin. Vedolta viime pelissä ulkona haparoinut Lauri Vihriälä ei ollut tänään kokoonpanossa, sen sijaan Teemu Isoketo palasi ulkokentälle ja esiintyi vuorostaan ulkona epävarmasti. Molemmat joukkueet tekivät kosolti ulkopelivirheitä, kotijoukkueen virheet olivat tosin laadultaan karkeampia. Etenkin avausjaksolla nähtiin virheiden vastapainoksi myös huippusuorituksia, mutta lopulta tämä jäi mieleen kokonaisuudessaan epävarmana ulkopelinä.

Joukkueet ovat nyt pelanneet Saarikentällä kahdesti, ja näissä otteluissa Veto on lyönyt ainoastaan yhden puolittaisen läpilyönnin, kun Kanalan lyönti jaksoi tänään juuri ja juuri törmän yli. Läpärit saattaisivat olla yksi avain sarjan kääntämiseen, ja Kouvolassa niitä nähtiinkin muutamia. Nyt sävelet ovat joka tapauksessa selvät, ja viikonloppuna pitää tulla kaksi voittoa, jotta Vimpelissä pelattaisiin finaaleja tänä syksynä.

Ulkopelitilastot (tehdyt + avustetut palot / virheet):

ViVe:

Matias Rinta-aho 5+1 / 1

Severi Lassila 5+1 / 2

Perttu Ruuska 4+8

Olli Heikkala 4+2

Juho Heikkala 1+2

Mikko Kanala 1+0 / 1

Teemu Isoketo 0+6 / 3

Elmeri Anttila 0+0 / 1

 

KPL:

Janne Kivipelto 6+10

Jasperi Luoma 6+1 / 2

Valtteri Luoma 5+0

Iiro Nokkala 4+4 / 3

Arttu Ruuska 2+0

Matti Saukko 1+2

Matti Latvala 0+7 / 2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa