Kouvola haki kovan voiton Saaresta

 Vimpeli – Kouvola 5.9.2021

Kouvola onnistui hakemaan harvinaisen vierasvoiton Saarikentältä. Ensimmäisellä jaksolla KPL käytti paikkansa äärimmäisen tehokkaasti, ja toisella jaksolla Vedosta ei enää ollut nousemaan taistelemaan toden teolla voitosta.

Kun ennen ottelua selvisi, että Vedolta puuttuu Teemu Isoketo ja Pallonlyöjiltä Matti Saukko, olin sitä mieltä, että KPL:n menetys on näistä kahdesta pahempi. Isoketo on ulkopelissä täysin korvattavissa, eikä hänen etenemisnopeutensakaan ole enää eliittitasolla. Ainoastaan kentällemenossa Teemu on edelleen aivan huikean hyvä, joten siinä piili pieni pelko. Ja tämä pelkohan realisoitui, kun Vedolta niin Olli Heikkala, Jere Saukko kuin Mikko Vihriäläkin epäonnistuivat kentällemenoissaan, kolmikon yhteenlasketut onnistumiset olivat tänään niinkin heikot kuin 4/15. Mikko Kanala numerolla 2 oli taas erinomainen (7/7), mutta turhan vaikeaa oli Vedon peli kärjessä. Asiaa ei auttanut se, että Elmeri Anttilalle sattui numerolla 3 myös hieman heikompi peli.

Kouvolankaan ykköskärki ei tänään toiminut, ja he joutuivat usein rakentamaan tilannetta kakkoskärjestä. Ensimmäisellä jaksolla peli näytti siltä, ettei KPL saa edes kolmostilannetta, mutta lopulta sellainen syntyi Toni Kohosen erittäin tarkalla välilyönnillä. Kun tämän jälkeen nähtiin vielä kolme samanmoista vastustamatonta lyöntiä, teki vierasjoukkue lopulta kolmesta 3-tilanteestaan yhtä monta juoksua, mikä riitti jaksovoittoon.

Ensimmäisellä jaksolla Vedon ulkopeli oli mainiota, välilyönneille ei minusta oikeastaan voinut mitään. Toisella jaksolla sen sijaan paketti alkoi hajoilla, ja Vedon laadukkaalle polttolinjalle sattui lukuisia ulkopelivirheitä. KPL:n ulkopelille on annettava tunnustusta, sillä sen ansiosta joukkue pystyi tänään voiton ottamaan. Etenkin Luoman veljekset pelasivat erittäin tehokasta ja virheetöntä ulkopeliä.

Mikäli Veto pystyisi jatkossa pelaamaan ensimmäisen jakson tasoista ulkopeliä, pitäisi jakso- ja otteluvoittojakin tulla. Mikäli meininki sen sijaan jatkuu toisen jakson kaltaisena, ei hyvältä näytä. Sisällä molemmilla joukkueilla on parantamisen varaa. Läpilyöntejäkään ei tänään nähty ainuttakaan, mikä on kuitenkin pesäpallo-ottelussa jokseenkin harvinaista.

Ulkopelitilastot:

ViVe:

Perttu Ruuska 9+11

Severi Lassila 4+0

Juho Heikkala 3+4 / 1

Matias Rinta-aho 2+0

Mikko Kanala 2+0 / 1

Lauri Vihriälä 1+4 / 2

Olli Heikkala 0+2

 

KPL:

Janne Kivipelto 5+8

Jasperi Luoma 5+5

Valtteri Luoma 5+1

Arttu Ruuska 3+0 / 1

Matti Latvala 1+2

Juho Hacklin 1+5 / 1

Tommi Mäentausta 1+0

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa