Vaisu pronssipeli Saaressa

Vimpeli – Sotkamo 15.9.2021

Tämä ottelu ei kyllä noussut klassikoksi. Veto ei esittänyt ihmeitä, Jymy sen sijaan oli todella vaisu.

Nostetaan heti alkuun esiin se, että pelattuaan tasoonsa nähden heikon pelin Kouvolassa välieräsarjan päätöksessä, palasi Mikko Kanala nyt omalle, kovalle tasolleen. Sisäpelissä Mikolle kertyi 5/5 kärkilyöntiä ja 3 tuotua. Ulkopelissä tuli yksi harhaheitto kakkospesän yli, mutta muuten ulkopelikin oli kunnossa. Vaihdoissa Kanala käytti nyt järjestään kovia lyöntejä, jotka upposivat hyvin Sotkamon ulkokenttään. Kun myös Elmeri Anttila onnistui hyvin Kanalan jälkeen, sai Veto mukavasti tilannetta oikeille lyöjille.

Vedon kotiutukset onnistuivat tänään usealta mieheltä. Sekä Perttu Ruuska että Janne Mäkelä löivät 3 juoksua. Juoksuja syntyi monipuolisilla lyönneillä: vapailla ja merkatuilla välilyönneillä, läpilyönneillä, hidastetuilla ja näpyillä. Erityisesti mieleen jäivät pari loistavaa 2-rajan näpykotiutusta.

Kuitenkin tänään lopputulos johtui enemmän Sotkamon huonoudesta kuin Vedon hyvyydestä. Kärjessä Kalle Kuosmanen paloi ykköselle peräti neljästi, ja Joni Rytkönen pelasi myös huonon pelin niin sisällä kuin ulkonakin. Rytkönen otettiin toisen jakson loppupuolella jokeriksi, ja on paha sanoa, oliko tässä kyse jostain epätoivoisesta taktisesta vedosta, siitä että Rytkönen oli ollut suoraan sanoen niin huono ulkona vai mahdollisesti jostain vammasta. Sisäpelihän Rytköseltä on sujunut kiitettävästi tänä vuonna, mutta ulkopeli on ollut aika heikkoa.

Vedolta nostan vielä esiin ilahduttavasti esiintyneen Mikko Vihriälän, joka löi kertaalleen läpi 3-rajasta ja meni kentälle joka ikisellä lyöntivuorollaan, joko tyhjään kenttään tai takatäyttönä. Vihriälä on pelannut tällä kaudella todella paljon pelejä, ja uskoisin, että rasitus tuntui loppukesästä jo jaloissa. Nyt kun peliruuhka on takana päin, oli Mikon peli todella energisen näköistä.

Ulkopelitilastot:

ViVe:

Severi Lassila 6+1 / 1

Juho Heikkala 4+3

Perttu Ruuska 3+3 / 1

Mikko Kanala 3+1 / 1

Matias Rinta-aho 2+0

Olli Heikkala 2+8 / 1

Teemu Isoketo 2+6 / 1

 

SoJy:

Aapo Komulainen 6+8

Konsta Kurikka 4+0

Kalle Kuosmanen 3+1

Niilo Piiponniemi 2+0

Niko Korhonen 2+2 / 1

Aatu Saastamoinen 1+3

Antti Kiiskinen 1+5 / 1

Riku Niemi 1+0 / 1

Joni Rytkönen 1+2 / 3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa