Vuoroin vieraissa

 Kouvola – Vimpeli 7.9.2021

Kouvolassa pelattiin peli, josta kumpikaan joukkue ei oikein missään vaiheessa saanut kunnon otetta, mutta jossa Vimpeli teki kummallakin jaksolla yhden juoksun isäntiä enemmän.

Ottelun alku jäi näkemättä teknisien ongelmien takia. Tulospalvelusta nähtynä KPL rakensi kärjestä palottoman ajon, jonka Veto kuitenkin selvitti. Myös Veto näytti jäävän tasoittavalla vuorollaan juoksuitta, mutta ensin Juho Heikkala löi läpi ja sitten Janne Mäkelä ja Lauri Vihriälä löivät syntyneestä tilanteesta tilanteeksi 0–2.

Kouvola vastasi seuraavassa vuorossa ja teki kolme juoksua. Tämän jälkeen Veto meni vielä ohi ja onnistui pitämään johtonsa. Molemmat joukkueet saivat juoksuja niin hyvillä lyönneillä kuin vastustajan avustuksellakin.

Toisella jaksolla näytti jo hetken aikaa siltä, että Veto pääsisi karkuun, mutta KPL nousi vielä uhkaamaan. Kakkosvahtina ollut Lauri Vihriälä teki muutaman räpylävirheen ja alkoi ymmärrettävästi saada enemmän ja enemmän painostusta kotijoukkueelta. Tässä on sarjan jatkon kannalta mielenkiintoinen seurattava asia, sillä Vedon ulkokentässä ei hirveästi heikkouksia ole. Tänään esimerkiksi etukentän kaksikko O. Heikkala – Matias Rinta-aho pelasi loistavan pelin, eikä tilannetta yleensä saa heitä vastaan tehtyä ilman hyvää lyöntiä ja etenemistä.

Jos KPL löysi painostuksen kohteen Vedon ulkokentästä, voi samaa sanoa myös toisin päin. Avauspelissä Luoman veljekset Valtteri ja Jasperi saivat paljon lyöntejä ja tekivät niistä paljon paloja. Tänään Veto suuntasi lyöntejään enemmän KPL:n ”varamiehille” Iiro Nokkalalle ja Juho Hacklinille, ja heidän tonteiltaan saatiinkin useita juoksuja. Ajattelin itse, että Kouvolassa kolmosrajaa ei ehkä valvota yhtä tarkkaan kuin Saarikentällä, sillä pallot pysähtyvät valliin melko nopeasti. Tällöin esimerkiksi rajaleikkurilla voisi saada helpohkoja vaihtoja ja juoksujakin. Ei onnistuneita kolmosrajaleikkureita taidettu kuitenkaan nähdä kuin yksi, Perttu Ruuskan toimesta.

Ensimmäisessä pelissä Elmeri Anttila ei pelannut tasollaan, mutta tänään hän paransi reilusti. Lyöntipeli oli laadukasta ja monipuolista. Kärkilyöntejä kertyi niin pienillä kuin kovillakin lyönneillä. Suurimpiin onnistujiin lukeutuivat myös täydellisesti (4/4) kotiuttanut Janne Mäkelä sekä jo mainitusti mainiosti ulkona pelannut Olli Heikkala, joka nyt onnistui myös sisällä. Vedon kentällemenot olivat myös joukkueena tänään paremmalla tasolla kuin sunnuntaina Saarikentällä.

Matti Saukko puuttui Kouvolalta edelleen, ja hänen mahdollinen paluunsa parantaisi kyllä KPL:n mahdollisuuksia. Nyt kotietu on taas Vedolla, mutta molemmat ottelut ovat olleet ennakoitua tasaisempia. Tänäänkin KPL teki enemmän kolmostilanteita. Sarja on ollut todella jännittävä ja jopa stressaava, sen verran kovasti tilanteet ovat vaihdelleet. No, en todellakaan valita, pesisfanin parasta aikaahan tämä on, ja kolmen viikon kuluttua tämä kausi on jo paketissa.

Lopuksi totutusti ottelun ulkopelitilastot, joista tällä kertaa puuttuu lähes koko 1. vuoropari ja ainakin yksi virhe ViVeltä, koska yksi pesäväli on edetty harhaheitolla.

Tehdyt palot + avustetut palot / virheet

KPL:

Janne Kivipelto 7+8 / 1

Jasperi Luoma 4+3

Matti Latvala 2+2

Iiro Nokkala 2+1 / 2

Valtteri Luoma 1+1

Arttu Ruuska 1+0

Tommi Mäentausta 1+0 / 1

Juho Hacklin 0+4

Valtteri Hämäläinen 1+0 / 2

 

ViVe:

Olli Heikkala 6+4

Perttu Ruuska 5+6

Severi Lassila 4+0

Matias Rinta-aho 2+1

Lauri Vihriälä 2+5 / 3

Mikko Kanala 1+0

Juho Heikkala 0+4

Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0+0 / 2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runkosarjan ulkopelitilastoyhteenveto

Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Sotkamon läpilyönnit liikaa